Hasta Rehberi

Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları

REFAKAT KURALLARI

* Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.

* Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında)hastaya yönelik her hangi bir uygulama yapmayacaktır.

* Refakatçiler hastaneye ait  eşya ve malzemeleri düzenli ve  temiz tutacak, hastane malına zarar veren refakatçi. Zararı karşılayacaktir.

* Refakatçiler adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutacaklardır.

* Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaları hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.

* Refakatçiler hastane içerisinde tütün ve alkollü madde kullanmayacaktır.

* Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir.

* Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları  rahatsız etmeyeceklerdir.

* Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenecek.

* Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödememeksizin  yararlanacaklardır.

* Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.

* Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber verilecektir.

23 Mart 2022